ROLLS-ROYCE ПУБЛІКУЄ ПЕРШЕ ЗОБРАЖЕННЯ НОВОГО PHANTOM І АНОНСУЄ ОСТАННІ ЕКСПОНАТИ ВИСТАВКИ «THE GREAT EIGHT PHANTOMS»



Напередодні відкриття виставки «The Great Eight Phantoms» на наступному тижні Rolls-Royce розкриває три заключних історичних Phantom, які постануть перед публікою в аукціонному залі Bonhams у Лондоні, завершуючи серію розповідей про легендарні Phantom в історії. Крім того, сьогодні марка публікує перше зображення нового Phantom, який стане восьмим експонатом і відзначить свій дебют на виставці у Лондоні.

Її величність королева Єлизавета II великодушно надала свій Phantom VI для майбутньої виставки. До експозиції також увійде Phantom IV султана Мухаммада-шах Ага-хана III - всього було створено вісімнадцять автомобілів цього покоління, призначених виключно для членів королівських сімей і глав держав. Останнім історичним екземпляром стане перший Phantom VII, побудований у Гудвуді, що поклав 1 січня 2003 початок епосі стрімкого відродження бренду.

Державний лімузин Phantom VI Її Величності королеви Єлизавети II

Її Величність королева Єлизавета II люб'язно надала свій Phantom VI для майбутньої виставки Rolls-Royce «The Great Eight Phantoms» у Лондоні.

Цей розкішний Phantom VI, який згодом став «державним автомобілем №1», був піднесений Єлизаветі II у 1977 році на честь 25-ї річниці вступу на трон від імені Товариства автомобільних виробників і торговців Великобританії.

Особливостями Phantom VI стала збільшена площа скління, використання потовщеного скла і більш висока лінія даху. Подібна конструкція відкривала королеві і всім членам королівської сім'ї широкий огляд і дозволяла бути побаченими підданими.

Як й інші автомобілі королівського автопарку, Phantom прикрашений статуеткою Святого Георгія, разючого дракона, замість традиційної фігурки «Дух екстазу». А під час візитів Єлизавети II у Шотландію її змінює статуетка срібного лева. Автомобіль оснащений спеціальним кріпленням для герба королівської сім'ї і королівського штандарта. Автомобіль виконаний у бордовому Royal Claret і чорному Black Livery і, як й інші державні автомобілі, не має номерних знаків.

У 2011 році Phantom VI став учасником знакової події - весілля Принца Вільяма і Кейт Міддлтон. Саме Phantom VI був обраний для поїздки майбутньої Герцогині Кембриджської у Вестмінстерське абатство. У супроводі батька Кейт насолоджувалася своїми останніми хвилинами у статусі королівської нареченої під захоплені крики тріумфуючого натовпу. Через панорамні вікна автомобіля піддані Її Величності могли милуватися розкішною вінчальною сукнею майбутньої принцеси. Кращий сценарій як для Кейт, так і для легендарного Phantom VI.

Phantom IV султана Мухаммада-шах Ага-хана III

Другим королівським Phantom, представленим у виставковому залі Bonhams, стане один з особистих автомобілів султана Мухаммада-шах Ага-хана III. Глава релігійної громади ісмаїлітів-низаритів володів чистокровними скакунами і був тонким цінителем предметів розкоші. Султан став одним з 18 глав держав і членів королівських сімей, які володіли автомобілями Rolls-Royce Phantom IV покоління.

Ага-хан III був головою Ліги Націй з 1937 по 1938 рік. Породисті скакуни з його стайні принесли йому п'ять призів Дербі і тринадцять перемог у престижних перегонах у Великобританії. Він був згоден лише на краще - тому не дивно, що його вибір припав на Rolls-Royce Phantom IV.

Ательє Hooper виготовило для Phantom IV Мухаммада-шах Ага-хана III унікальний кузов у стилі «Sedanca de Ville». Для оформлення внутрішнього інтер'єру була обрана розкішна червона шкіра бренду Connolly hides. На створення цього автомобіля і його індивідуальних елементів пішло два роки (1950 - 1952 рр). У моделі було регульоване дзеркало, компактна пудрениця і гребінь - на всіх цих аксесуарах був вигравіруваний королівський герб султана, він також був нанесений на двері. Крім того, автомобіль був оснащений вбудованим диктофоном і набором для пікніка.

Автомобіль Phantom IV Ага-хана III буде представлений Іоном Ціріаком (Iaon Tiriac), відомим тенісистом, хокеїстом і громадським діячем Румунії.

Перший Phantom з Гудвуді - Phantom VII

Сьомим експонатом стане перший Phantom VII покоління, вироблений на заводі у Гудвуді у 2003 році. Ця модель ознаменувала початок нової глави в історії марки Rolls-Royce і її стрімкого відродження, дозволивши Rolls-Royce повернути позиції провідної розкішної марки у світі. Завдяки передовому модельному ряду - Phantom, Ghost, Wraith і Dawn - і програмі персоналізації Bespoke, що дозволяє втілити в життя будь-яку мрію клієнта, марка Rolls-Royce залишається еталоном у світі розкоші.

Phantom VII дебютував 1 січня 2003 року в 00:01. Три місяці по тому він відправився з Саутгемптона (Великобританія) в місто Перт на Південно-Заході Австралії для австралійської прем'єри, що відбулася у квітні. Далі Phantom VII чекало перша масштабна пригода – грандіозна подорож через всю Австралію довжиною понад 7,2 тис. км. Маршрут стартував в Перті та пролягав по узбережжю західної Австралії уздовж рівнини Налларбор до міста Аделаїда. Потім Phantom VII вирушив на південний схід в штат Вікторія і по Великій океанській дорозі прибув до Сіднея на знаменитий міст Харбор-Брідж.

Власник автомобіля щодня ділився враженнями з командою у Гудвуді. За його словами, новий Phantom став «справжнім «гран турізмо» в повному сенсі цього слова». Phantom показав себе на дорозі бездоганно. Єдине зауваження стосувалося піску, який потрапив під час шторму в висувний механізм статуетки «Дух екстазу».

14 років по тому перший Phantom VII залишається блискучому стані. Цей унікальний автомобіль буде надано виставці його замовником і власником.