НОВИЙ ROLLS-ROYCE PHANTOM



«З моменту дебюту у 1925 році Rolls-Royce Phantom залишався незмінним вибором найбільш впливових та могутніх людей на планеті, ставши свідком поворотних моментів в історії.

Відкриваючи нову главу в історії марки, Rolls-Royce Phantom задає новий вектор розвитку для люксової індустрії. Це втілення краси і влади, символ процвітання і досягнень. Еталон розкоші та твір мистецтва, що відбиває бажання наших клієнтів ».

Торстен Мюллер Отвос (Torsten Müller-Ötvös), Генеральний директор Rolls-Royce Motor Cars

Ключові факти про новий Phantom

  • Сучасна інтерпретація ДНК Phantom - основа дизайну нової моделі.
  • «Архітектура розкоші»: Phantom побудований на абсолютно новій алюмінієвій архітектурі. Зберігши впізнавані благородні форми та пропорції, Phantom став ще легше, міцніше і тихіше своїх попередників, даруючи незабутні відчуття польоту на «килимі-літаку».
  • Завдяки ефекту «Embrace» момент посадки в автомобіль стає ще більш урочистим. Коли власник займає місце на задньому сидінні, водієві залишається лише легким рухом доторкнутися до сенсора на двері, яка беззвучно закривається, дозволяючи зануритися в атмосферу самого розкішного автомобіля у світі.
  • Новий підхід до організації інтер'єру виводить комфорт на новий рівень.
  • «Галерея» - це принципово нове слово у світі розкоші. Вперше за 100 років приладова панель отримала зовсім іншу інтерпретацію, дозволяючи цінителям бренду перетворити її на витвір мистецтва на замовлення.
  • Абсолютно новий беззвучний двигун V12 об'ємом 6,75 л з подвійним турбонаддувом - серце автомобіля.
  • Новий Phantom - це самий високотехнологічний Rolls-Royce в історії.

Вступ

Коли у 1925 році сер Генрі Ройс вперше представив Rolls-Royce Phantom, знавці визнали його кращим автомобілем у світі. З того моменту протягом 92 років Phantom залишався незмінним атрибутом лідерів різних поколінь і безмовним свідком поворотних історичних моментів.

Кожне наступне покоління Phantom лише підтверджувало статус кращого автомобіля у світі завдяки невтомному прагненню команди Rolls-Royce до досконалості, інженерної майстерності, естетичної привабливості та глибинного розуміння того, що клієнти чекають від головного предмета розкоші у світі. Команда Rolls-Royce удосконалювалася майже сторіччя і сьогодні готова представити новий еталон, який задовольнить смаки навіть найвимогливіших цінителів розкоші.

Цим еталоном стане восьме покоління Phantom. Rolls-Royce представляє не тільки сучасний автомобіль, який відбив сучасну інтерпретацію ДНК класичного Phantom. Rolls-Royce робить справжню революцію в індустрії люксових автомобілів і відмовляється від принципу конструкції моделей на загальній платформі, слідуючи принципово нової бізнес-моделі.

Новий Phantom відкриває наступну главу в історії Rolls-Royce, задаючи вектор розвитку для всієї індустрії розкоші.

Історія створення нового Phantom

Багато виробників, які позиціонують себе у люксовому сегменті, у прагненні заощадити на масштабі виробництва ділять платформи з моделями масових брендів. У переконані Rolls-Royce, що майбутнє справжньої розкоші - це ручна збірка автомобілів на замовлення, побудованих на новій «Архітектурі розкоші» у невеликих обсягах.

«Варто було це усвідомити, як стало ясно, якою буде подальша доля Rolls-Royce, - згадує Торстен Мюллер Отвос, Генеральний директор Rolls-Royce Motor Cars. - Наші клієнти, тонкі цінителі розкоші, просили нас створити для них щось ще більш індивідуальне, а не навпаки. Ми вирішили будь-що-будь дати їм те, що у них повинно бути по праву ».

«Нова архітектура, на якій будуть будуватися всі моделі марки, стане ключем до успіху Rolls-Royce у ролі ведучого люксового виробника в світі», - говорить Філіп Коен (Philip Koehn), керівник інженерного підрозділу Rolls-Royce Motor Cars. - «Архітектура розкоші» буде основою кожного представника сімейства Rolls-Royce. Проект «Cullinan», а також наступні покоління Ghost, Wraith і Dawn будуть побудовані на цій архітектурі, як і майбутні моделі з індивідуальним кузовом на замовлення ».

«Каркасна конструкція моделі Phantom VII була прекрасним початком, але нам хотілося набагато більшого, - говорить Джайлз Тейлор (Giles Taylor), Директор по дизайну. - "Архітектура розкоші" дозволяє захистити традиції і цілісність бренду Rolls-Royce, не вдаючись до компромісів. Тепер у нас є основа, на якій ми будемо будувати кожну наступну модель Rolls-Royce, починаючи з нового Phantom. В кінцевому рахунку, це один великий коучбілдінговий проект».

«Ми формуємо довгострокові відносини з невеликими сімейними фірмами, які фокусуються на наших замовленнях і забезпечують продукт принципово іншого рівня якості, яке не очікується ні від однієї автомобільної марки, - продовжує Коен. - Це безпрецедентний підхід для бренду, який працює під егідою великого автомобільного концерну ».

Що означає «Архітектура розкоші»?

«Архітектура розкоші» - це новий принцип конструкції автомобіля на основі алюмінієвого каркаса, розробленого інженерами Rolls-Royce. На цій архітектурі будуть побудовані всі моделі марки, починаючи з нового Phantom. Таким чином, Rolls-Royce відмовляється від несучого кузова типу монокок, який використовують виробники автомобілів масового сегмента і так званого «масового люкса».

Цей революційний підхід знову доводить позиції Rolls-Royce в якості лідируючого виробника розкішних автомобілів. Більшість марок, які позиціонують себе у люксовому сегменті, будують моделі певних класів (наприклад, SUV або GT) на тих же платформах, що і масові бренди, тим самим погоджуючись на неприпустимі компроміси. Rolls-Royce ж займає безкомпромісну позицію: всі моделі марки, незалежно від класу, будуть побудовані на власній архітектурі.

Спроектована інженерами Rolls-Royce архітектура досить гнучка, щоб лягти в основу будь-якої майбутньої моделі Rolls-Royce, незалежно від її розміру, ваги, характеристик двигуна, зчеплення і системи управління. Таким чином компанія визначила план розвитку свого портфоліо на багато років вперед.

Нова алюмінієва архітектура на 30% жорсткіше, ніж каркас моделі Phantom VII. Це рішення визначить майбутнє наступних поколінь автомобілів Rolls-Royce і створить умови для того, щоб кожна модель забезпечувала бездоганний комфорт, фірмову тишу в салоні, комфортну посадку і колосальне внутрішній простір.

Сучасний витвір інженерного мистецтва

Phantom - перший автомобіль Rolls-Royce нового покоління, побудований на «Архітектурі розкоші».

Головна і основна перевага архітектури - це легкість, підвищена жорсткість, гнучкі можливості виготовлення довгобазних модифікацій і повна свобода дизайну кузова.

Принципово новий повністю алюмінієвий каркас додає кузову вражаючу жорсткість, яка забезпечує найкращі у своєму класі експлуатаційні якості - і при цьому він легше, ніж у попередньої моделі. Так, новий Phantom став на 30% жорсткіше попередника, що найкращим чином позначається на ходових якостях і комфорті.

Нове шасі - краще у своєму класі - з пневматичною підвіскою, оснащеної електронним управлінням, забезпечує ще більший комфорт, невимушену їзду, легкість управління і оптимальну плавність ходу.

Нова конструкція передньої підвіски з подвійними поперечними важелями і п'ятиважельна задня підвіска забезпечують безпрецедентний рівень контролю над бічними і поздовжніми силами, які впливають на машину, а також відмінну маневреність і стабільність, де чималу роль відіграє рульове управління з можливістю повороту всіх чотирьох коліс. Все це дозволяє забезпечити легендарну плавність ходу навіть на поганих дорогах.

Полегшена архітектура у поєднанні з пневматичною підвіскою з автоматичним вирівнюванням дарує неймовірні відчуття м'якості, перетворюючи поїздку у справжній політ на «килимі-літаку». Комп'ютер підвіски робить мільйони обчислень у секунду, постійно адаптуючи показники електронної системи регулювання амортизаторів до прискорення коліс і кузова автомобіля, поворотам керма та інформації з бортових камер. Крім того, в автомобілі з'явилося рішення Flagbearer з інтегрованою у лобове скло стереоскопічною камерою, яка розпізнає характеристики дороги попереду автомобіля і на швидкості до 100 км / год заздалегідь підлаштовує під неї підвіску. Система названа на честь спеціальних супроводжуючих, які згідно із законом були зобов'язані слідувати разом з автомобілями з червоним прапором в руці на зорі епохи автомобілебудування.

Самий тихий автомобіль у світі

Команда Rolls-Royce доклала неймовірних зусиль, щоб створити самий тихий у світі автомобіль. На корпус моделі нанесено спеціальне двошарове лакове покриття товщиною 6 мм, а в конструкції використані понад 130 кг звукоізоляційних матеріалів. Спеціальна обробка з високим рівнем поглинання звуку і великі деталі з литого алюмінію - найбільші на сьогоднішній день - забезпечують бездоганну тишу у салоні.

Для ізоляції від дорожнього шуму інженери Rolls-Royce зміцнили ділянки підлоги і перегородку кузова спеціальним двошаровим сплавом. Це унікальна особливість нового Phantom. Між шарами сплаву поміщені важка піна і повсть, що покликані забезпечити безпрецедентний для автомобільної індустрії рівень шумоізоляції.

Звукопоглинальні матеріали були також встановлені у обшивці стелі, дверях і багажнику: це зробило якість шумоізоляції ще вище і допомогло зменшити рівень вібрацій. Крім того, спільно з постачальником були розроблені спеціальні шини Silent-Seal, всередині яких - шар спеціальної піни, повністю нівелює шум протектора. Таким чином загальний рівень шуму шин був знижений на 9 дБ, а значить і бесіда всередині цього автомобіля буде проходити у максимально комфортних умовах.

Все це забезпечує тривимірний ефект ідеального «кокона». На швидкості 100 км / год автомобіль приблизно на 10% тихіше свого попередника. Під час ходових і вібраційних випробувань автомобіля рівень шуму виявився настільки низьким, що фахівцям з акустики довелося перевірити, чи коректно відкалібровані їх вимірювальні прилади.

Серце Rolls-Royce - чудовий мотор V12 у новому виконанні

Потужний двигун V12 - серце кожного Rolls-Royce. Відкриваючи нову сторінку у своїй історії, Rolls-Royce представляє також абсолютно новий мотор.

Поставивши перед собою завдання створити самий тихий у світі автомобіль, інженери повинні були винайти максимально тихий двигун, який видавав би більше потужності на низьких оборотах. Таким чином для Phantom був створений абсолютно новий двигун об'ємом 6,75 л, який змінив атмосферну версію V12.

У новому двигуні Phantom два турбонагнітача, завдяки яким крутний момент 900 Нм досягається вже на 1700 об / хв, а потужність дорівнює 563 к.с., або 420 кВт. У результаті автомобіль залишається комфортним як на низькій, розміреній швидкості, що підходить для урочистих випадків, так і в момент впевненого розгону при натисненні педалі газу. А перемикання передач з урахуванням даних супутникової навігації (Satellite Aided Transmission - SAT) у поєднанні з восьмиступінчастою коробкою передач ZF забезпечують водієві додаткову впевненість у майбутній дорогі.

Самий високотехнологічний Rolls-Royce

Електроніка нового Phantom задає найвищі стандарти. Для моделі був створений найбільший електронний компонент в історії BMW Group і Rolls Royce, завдяки якому новий Phantom став самим високотехнологічним автомобілем марки.

Це справжня центральна нервова система автомобіля, яка з'єднує між собою і контролює його різноманітні інтелектуальні системи. У списку вбудованих систем допомоги водієві - система оповіщень Alertness Assistant; чотирьохкамерна система з панорамним зображенням, круговим оглядом і видом зверху; система нічного бачення Night Vision і Vision Assist; активний круїз-контроль; система попереджень про зіткнення, про наявність пішоходів, про наявність перетинає потоку, про вихід за межі смуги; проекційний екран 7x3 дюймів з високою роздільною здатністю, точка доступу до Wi-Fi і, звичайно, новітні навігаційна та інформаційно-розважальна система.

Новий Phantom - досконалий зразок сучасного дизайну

«Phantom - це втілення невимушеного стилю, модель історичного значення, що займає особливе місце серед чудових предметів розкоші і створює власну унікальну магію. Новий Phantom віддає данину поваги спадщини дизайнерів будинку Rolls-Royce і в той же час відображає дух сучасності, відкриваючи нову еру в дизайні легендарних автомобілів».

Джайлз Тейлор (Giles Taylor), Директор по дизайну Rolls-Royce Motor Cars

Новий Phantom - перший автомобіль, побудований на інноваційній архітектурі - є сучасною інтерпретацію ДНК культової моделі. Впізнаваний образ автомобіля став ще стрімкіше. Елегантні лінії кузова натякають на неперевершену плавність ходу на високій швидкості і магію урочистого прибуття.

З першого погляду автомобіль вражає досконалістю ліній. Завдяки «Архітектурі розкоші» і інженерним рішенням, що забезпечують ювелірну збірку, кузов Phantom виглядає практично безшовним, ніби висіченим з монолітного блоку алюмінію. Це справжній тріумф команди дизайнерів та інженерів, які рука-об-руку невпинно працювали над створенням цього шедевра.

Радикальні зміни у новому Phantom помітні вже при першому погляді на передню частину автомобіля. Легендарна решітка радіатора Pantheon - центральний елемент дизайну моделі - була повністю переосмислена. Потужна вертикальна решітка відтепер розташована вище в порівнянні з Phantom VII, в результаті чого і статуетка «Дух екстазу» підвелася приблизно на половину дюйма (близько одного сантиметра). Нове виконання решітки перегукується з футуристичний дизайном концепту 103EX, представленого у минулому році. У той же час майстри Rolls-Royce черпали натхнення у моделі Silver Cloud епохи Джеймса Янга.

Проте, на відміну від 103EX і всіх попередніх моделей Phantom, решітка радіатора вперше інтегрована в корпус автомобіля. Це дозволило створити більш чіткий, лаконічний, сучасний дизайн, де кожна лінія втілює потужний характер Rolls-Royce.

Завдяки новій формі передніх фар і оригінальним матовим деталям створюється рішучий і впевнений образ автомобіля. Система освітлення включає в себе виразні денні ходові вогні та передову лазерну оптику, яка у нічний час дозволяє висвітлити дорогу на відстані до 600 метрів.

За рахунок використання високоякісних матеріалів, оброблених вручну, а також паливних вигинів було досягнуто обтічний силует нового Phantom. Що проходить через весь корпус автомобіля характерна лінія бере початок у верхній кромці решітки радіатора і закінчується в задній частині, надаючи новому Phantom динамічний зовнішній вигляд. Лінія переднього крила потопає в корпусі автомобіля відразу за дверною ручкою, одночасно створюючи відчуття швидкості та плавності.

Решітка зроблена з відполірованої вручну нержавіючої сталі, що підкреслює елегантність і привабливість нового Phantom. Витончені сталеві лінії, які виступають продовженням решітки, огинають краї капота і лобового скла, продовжуючи естетику передньої частини.

Канонічні пропорції Phantom впізнаються читаються при першому погляді на профіль автомобіля. У моделі збереглося співвідношення висоти кузова до діаметру коліс 2:1. Коротка передня частина з впевненим характером ефектно контрастує з довгим плавним заднім звісом. Декоративна накладка збоку з монограмою Rolls-Royce - найбільший цілісний елемент з нержавіючої сталі, коли-небудь бачений на автомобілі - стала трохи більш округлої. Вона витончено підкреслює елегантні форми кузова, зберігаючи канонічну ширину задньої стійки, одночасно дозволяючи погляду безперешкодно ковзати далі, до задньої частини автомобіля. Пороги Phantom з подовженою колісною базою також прикрашені накладками зі сталі.

«Дизайн бічної частині кузова Phantom натхненний елегантністю класичної моделі Phantom V. Розокремивши лінію переднього крила від поясної лінії, ми надали автомобілю динамічність. Те, як ця лінія огинає кузов машини знизу, створює відчуття легкості та стрімкості», - коментує Тейлор.

Задня частина кузова також зазнала змін. Її дизайн нагадує плавні силуети моделей Phantom 50-х і 60-х років XX століття. Заднє скло, обрамлене у майстерно виготовлену рамку з нержавіючої сталі, має трохи більший нахил і оточене більш обтічними лініями кузова, ніж у попередній моделі. Невелика виштамповка у задній частині даху забезпечить пасажирам задніх сидінь додатковий простір над головою.

Погляд привертає не тільки задню частину, що елегантно звужується, вона виконана з листів цільноформованого алюмінію, як і плавні лінії бампера навколо задніх фар. Невеликі вигини кришки багажника, що відсилають до яскравих форм попередніх моделей Phantom, утворюють єдиний елемент екстер'єру. Цей елемент, як і решітка радіатора, виконаний з нержавіючої сталі і дозволяє правильно спрямувати потоки повітря у задній частині автомобіля. Вишуканий блок задніх ліхтарів, що нагадує прикрасу з дорогоцінних каменів, несе на собі знаменитий логотип RR.

Ручки дверей Rolls-Royce, до яких власник нового Phantom торкається в першу чергу, виготовлені з відполірованої вручну нержавіючої сталі. Незважаючи на загальний тренд, якого дотримуються автомобільні виробники - приховувати ручки дверей або робити їх якомога менш помітними - компанія Rolls-Royce розуміє, що ручка дверей є одним з ключових елементів, що дозволяють власнику отримувати задоволення від щоденної експлуатації автомобіля, і дарує приємне фізичне відчуття якісного матеріалу під рукой.

Завершальним штрихом Phantom є колеса, ідеально відповідні пропорціям і дизайну Rolls-Royce. Щоб створити відчуття польоту над землею, обрані найбільші легкосплавні диски, які коли-небудь встановлювалися на автомобілі Rolls-Royce. Диски діаметром 22-дюйма у поєднанні з шинами Rolls-Royce Seal Technology створюють унікальне відчуття «польоту на килимі-літаку».

Phantom: еталонний предмет розкоші

Опинитися в салоні нового Phantom - по-справжньому урочиста подія. Відчинені двері запрошують увійти, і єдиний вибір, який стоїть в цей момент перед власником, поведе він автомобіль самостійно або довірить поїздку шоферу. Коли пасажир займає своє місце на задньому ряду, водієві варто лише легким рухом доторкнутися до сенсора на двері, і та майже беззвучно закривається, дозволяючи зануритися в обійми самого розкішного автомобіля у світі.

Цей ефект, названий «Embrace», дарує приголомшливу зручність і задоволення від поїздки на задньому ряду. Завдяки цьому рішенню з перших секунд клієнт занурюється в атмосферу спокою і захищеності, залишаючи метушню за дверима. Опинившись ніби в коконі, витканому з найвишуканіших матеріалів, пасажир виявляється повністю позбавлений зовнішнього світу. І задні, і передні двері автомобіля можуть бути закриті як зсередини, так і зовні.

Ефект Embrace - концепція Джайлза Тейлора, натхненна його ж творінням 103EX. Він постарався розкрити риси характеру 103EX і його футуристичного дизайну інтер'єру в новому Phantom, де ніщо не повинно порушувати спокій і умиротворення власника. Салон виконаний в концепції мінімалізму - функціональні елементи заховані, лаконічні, неперевантаженість поверхні не відволікають, дозволяючи розслабитися і насолоджуватися красою Bespoke елементів.

Як того і чекають клієнти, салон виготовляється з елегантних і сучасних матеріалів найвищої якості. Те, чим здивує новий Phantom - це відчуття легкості, лаконічності і невимушеній елегантності.

Поїздка в салоні нового Phantom дарує неймовірні відчуття комфорту, які можна порівняти з польотом на повітряній хмарі. Цього вдалося досягти за рахунок удосконаленої ходової частини та нового рівня акустичного комфорту. М'яке сяйво зоряного неба створить ідеальні умови для того, щоб усамітнитися і зануритися в свої думки. До речі, покриття з ефектом зоряного неба в новому Phantom - наймасштабніше за площею в модельному ряду Rolls-Royce. Відполіровані до глянцю, приємні на дотик дерев'яні матеріали, якими можна обробити внутрішню частину дверей, центральну консоль, передню панель або відкидні столики, оточують власника природною красою.

Лінії передньої частини салону прагнуть вперед, як би натякаючи на динамічний характер автомобіля, тоді як форма задніх дверей веде назад, доповнюючи розслаблюючу атмосферу пасажирської зони. При розробці дизайну підлокітників дизайнери надихалися яхтами J-класу, адаптувавши пружність і вигин підлокітників.

Для цієї моделі були розроблені і виготовлені вручну нові сидіння, які забезпечують ще більший комфорт. Спинка крісла укріплена спеціальним горизонтальним елементом, який створює відчуття підтримки, комфорту і впевненості. Дизайн сидінь був удосконалений за рахунок вертикального профілювання, знайомого за моделями Wraith і Dawn. Дерев'яні панелі, що прикрашають задню частину спинок передніх сидінь, очевидно натхненні знаменитою моделлю Eames Lounge Chair 1956, іконою дизайну в світі меблів, яка сьогодні є частиною постійної експозиції Нью-Йоркського музею сучасного мистецтва.

Позаду панелей майстерно заховані відкидні столики і монітори, які плавно висуваються і прибираються по легкому натисканні кнопки. Звертаючи граничну увагу на деталі, дизайнери Rolls-Royce перенесли кнопки управління сидінням з центральної частини підлокітника в більш інтуїтивно зрозуміле місце.

Цінителі Phantom зможуть замовити індивідуальні сидіння, відповідні їх персональним вимогам. На вибір доступні зручне крісло для відпочинку Lounge Seat, роздільні сидіння зі знімними підлокітниками, роздільні сидіння з фіксованою центральною консоллю і крісло для сну - нововведення для Phantom.

У новій фіксованій центральній задній консолі з'явився охолоджуваний відсік для напоїв і ніша для зберігання склянок для віскі, декантеру і келихів для шампанського. Зручна форма сидінь, розташованих під оптимальним кутом, дозволяє пасажирам зайняти комфортну позицію для бесіди, не перевантажуючи м'язи шиї.

Оздоблення з натуральних матеріалів найвищої якості дарує особливе тактильне задоволення. Кожен елемент управління зроблений з металу (круглі дефлектори обдування і регулятори, кнопки регулювання сидінь і освітлення, важелі склопідйомників), скла або покриті першокласної шкірою - наприклад, нові поворотні регулятори статуетки "Дух екстазу", встановлені у передній і задній частинах салону.

Не зупиняючись на досягнутому, команда Rolls-Royce пішла ще далі в своєму прагненні подарувати безкомпромісний комфорт. Відтепер функцією підігріву оснащені і окремі поверхні, управляти температурою яких можна через кнопки функціоналу сидінь. Так, підігрів доступний для підлокітників передніх дверей, кришки-підлокітника центральної консолі, задніх стійок, бічних підлокітників всіх типів задніх роздільних сидінь і центрального заднього підлокітника.

«Галерея» - нова концепція у світі предметів розкоші

«Галерея» - розкішне бачення передньої і приладової панелі - стала перлиною сучасного дизайну Phantom. Монолітна приладова панель зберегла єдність і лаконічність ліній, віддаючи данину традиціям попередніх моделей Rolls-Royce. Однак візуально простір реорганізовано, акценти зміщені - погляд падає на центральну частину, після чого піднімається вгору і розсіюється, завдяки чому створюється відчуття простору.

Всі елементи «Галереї» укладені у безшовне скляне полотно на всю довжину передньої панелі. Цифрові прилади оброблені хромом, надаючи передній частині салону ще більш розкішний і цілісний вигляд.

У відповідь на запити клієнтів з усього світу інженери Rolls-Royce постаралися зробити прилади більш інформативними і сучасними, згідно футуристичною концепцією дизайну. Нові кольорові TFT-дисплеї діагоналлю 12,3 дюйма зі світлодіодним підсвічуванням обрамлені хромованою рамкою. Вдосконалений дизайн віртуальних приладів проявляється у відточених віртуальних стрілках, фірмовому розподілі шкал Rolls-Royce і добре зчитуваних шрифтах.

На додаток до даних про швидкість, резерву потужності, що залишився, показників палива і температури, на дисплей виводиться важлива інформація про налаштування круїз-контролю, вказівки навігатора, повідомлення систем допомоги водієві і безліч інших відомостей.

Під склом «Галереї» знайшлося місце для аналогового годинника - як говорилося в знаменитій рекламі минулого століття, їх цокання - найгучніший звук в салоні Rolls-Royce. Там же розташувався інформаційний екран, який можна заховати в центральній частині панелі, якщо він не використовується.

У стандартному виконанні годинник має чорний циферблат, оздоблений по периметру чорною шкірою. Годинники Bespoke, які можна виготовити на замовлення, стають справжнім витвором мистецтва. Вони відрізняються більш світлим фоном з підсвічуванням, деталями з ефектом кришталю і обробляються тим же матеріалом, що був обраний для «Галереї».

Мистецтво руху

«Мистецтво - це основа концепції дизайну інтер'єру нового Phantom, - каже Джайлз Тейлор. - Багато хто з наших клієнтів - цінителі прекрасного, які володіють власними приватними колекціями. Для них мистецтво - це важлива частина життя».

Саме мистецтво надихнуло Джайлза Тейлора на те, щоб радикально переосмислити приладову панель автомобіля і перетворити її з млявої складової інтер'єру в центр тяжіння, що приковує погляд.

«Я хотів взяти невід'ємну частину автомобіля, яка ціле сторіччя не несла майже ніякої користі, крім зберігання подушки безпеки і окремих компонентів, і подарувати їй нове призначення, простір для самореалізації» - коментує Тейлор.

В цьому і полягає справжнє значення передньої панелі - вона стає справжньою арт-галереєю.

Так, у верхній частині приладової панелі було створено простір для художніх робіт, які відкривають нові можливості для персоналізації автомобіля.

«У XVIII столітті були в моді та високо цінувалися мініатюри, які дозволяли в будь-яких подорожах постійно мати при собі зображення рідних і близьких. Мені сподобалася ідея подорожей разом з предметами мистецтва, і я втілив її в життя, - продовжує Тейлор. - Тепер і наші клієнти зможуть чинити так само».

Клієнт зможе вибрати дизайнера або художника, спільно з яким команда Bespoke створить твір мистецтва на замовлення, яке займе своє місце в «Галереї» його нового Phantom.

Команда Rolls-Royce у співпраці з цілою низкою художників, дизайнерів і творчих колективів створила яскраві приклади робіт, які можуть прикрашати «Галерею», продемонструвавши широкий спектр її можливостей. Серед них - твори самого різного характеру: картина маслом авторства китайського живописця Лянь Ян Вея, що зображає англійську височину Саут-Даунс восени; позолочена генетична карта власника, виготовлена ​​на 3D-принтері неабияким німецьким дизайнером Торстеном Франком; порцелянова троянда ручної роботи від іменитого будинку порцеляни Nymphenburg; виконана на шовку абстракція від молодої британської художниці Хелен Емі Мюррей.

Майстри Rolls-Royce готові виконати будь-яке бажання клієнта і створити вправні роботи на замовлення. Для тих же, хто не хоче чекати, майстри і дизайнери Rolls-Royce на заводі в Гудвуді створили чудову колекцію готових варіантів оформлення Gallery з шовку, дерева, металу і шкіри для клієнтів, які можна замовити вже зараз.

Завершення

«Архітектура розкоші», «Галерея», ефект Embrace, безкомпромісний комфорт і плавність ходу, кращі у світі матеріали, бездоганний дизайн та інженерні рішення - новий Rolls-Royce Phantom знову встановлює новий стандарт не тільки «кращого у світі автомобіля», а й самого культового предмета розкоші у світі. Новий Phantom відкриває наступну главу в історії Rolls-Royce і задає вектор розвитку для всієї люксової індустрії.