ROLLS-ROYCE ПРЕДСТАВИТЬ PHANTOM ДЖОНА ЛЕННОНА У ЛОНДОНІ



У рік 50-річчя випуску альбому Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band групи The Beatles марка Rolls-Royce привезе на батьківщину легендарний Rolls-Royce Phantom V Джона Леннона. Унікальний автомобіль поповнить експозицію виставки «The Great Eight Phantoms» у Лондоні.

Phantom V Джона Леннона, який у даний момент знаходиться в колекції Королівського музею Британської Колумбії в Канаді, відправиться у Лондон і постане перед публікою на виставці Rolls-Royce «The Great Eight Phantoms» на Бонд-стріт - в кварталі Лондона, за яким сам Леннон не раз розсікав у цьому автомобілі в кінці 1960-х.

Гості зможуть побачити знаменитий Phantom V Джона Леннона в аукціонному залі Bonhams з 29 липня по 02 серпня.

Phantom V Джона Леннона

3 червня 1965 року Джону Леннону доставили незвичайний, але дуже цінний вантаж - його довгоочікуваний Rolls-Royce Phantom V чорного відтінку Valentino Black. Пізніше він зізнався, що завжди хотів бути ексцентричним мільйонером, і Phantom став важливим кроком на шляху до цієї мрії.

Леннон перетворив свій Phantom у справжній автомобіль рок-зірки. Задні сидіння змінило двоспальне ліжко, з'явилися телевізор, телефон, холодильник, а також програвач пластинок і нова аудіосистема із зовнішнім динаміком.

У квітні 1967 коли група закінчувала записувати доленосний альбом Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band, Леннон замовив у ательє JP Fallon нове забарвлення кузова. Phantom у свіжому виконанні був представлений за кілька днів до світового релізу альбому, який відбувся 1 червня, і, здавалося, став частиною загальної концепції платівки.

Забарвлення кузова автомобіля часто називають психоделічним. Деякі відтінки, особливо домінуючий жовтий, перегукуються з обкладинкою альбому. Завитки на кузові розташовані зовсім не в довільному порядку - вони відтворюють візерунки, які використовувалися для прикраси циганських караванів і барж. Дах вінчає велике зображення знака зодіаку.

Джон Леннон регулярно їздив на своєму екстравагантному Phantom V аж до 1969 року (хоча володів також і менш помітним Phantom V білого кольору). Саме на цьому автомобілі він разом з товаришами по групі відправився на вручення ордена Британської імперії, а в 1969 році повернувся на ньому до палацу, щоб відмовитися від титулу в якості протесту, в тому числі і проти війни у ​​В'єтнамі. У 1970 році автомобіль слідом за Ленноном відправився в США, де періодично перевозив та інших видатних рок-зірок, включаючи колектив The Rolling Stones, Боба Ділана і The Moody Blues. У 1977 Phantom V був переданий відділенню Смітсонівського інституту і в кінцевому підсумку потрапив у колекцію Королівського музею Британської Колумбії в Канаді.

Виставка «The Great Eight Phantoms» пройде в залі аукціонного дому Bonhams на Бонд-стріт у Лондоні з 29 липня по 02 серпня.

Bonhams

Аукціонний будинок Bonhams був заснований у 1793 році і є одним з найбільших в світі аукціонних будинків, що займаються продажем предметів мистецтва, антикваріату, ювелірних виробів, автомобілів, колекційних вин і годинників. У 2014 міжнародне автомобільне відділення аукціонного дому Bonhams встановило світовий рекорд, продавши на аукціоні Quail Lodge автомобіль Ferrari 250 GTO 1962 роки за рекордні: $ 38 115 000. Bonhams має власні аукціонні зали в Лондоні, Нью-Йорку, Лос-Анжелесі і Гонконгу і проводить аукціони в усьому світі. Команда досвідчених професіоналів надає послуги з продажу, оцінки творів мистецтва і предметів колекціонування у 60 категоріях в 22 країнах світу.