PHANTOM II МАЛЬКОЛЬМА КЕМПБЕЛЛА СТАНЕ ТРЕТІМ ЕКСПОНАТОМ ВИСТАВКИ «THE GREAT EIGHT PHANTOMS»



Rolls-Royce розкриває місце проведення виставки «The Great Eight Phantoms» («Вісім величних Phantom»). Колекція самих знакових Phantom в історії буде представлена ​​в залі аукціонного дому Bonhams на Нью Бонд-стріт, у самому серці світової столиці розкоші. Крім того, сьогодні марка анонсує третій автомобіль експозиції - їм стане Phantom II Continental сера Малькольма Кемпбелла.

Жага швидкості: Phantom II сера Малькольма Кемпбелла

Малькольм Кембелл відкрив для себе Rolls-Royce у 1930-х роках, на злеті своєї кар'єри, одержимий прагненням встановити нові рекорди швидкості. Марка зіграла важливу роль в його блискучому успіху і допомогла відсвяткувати славу.

Наприкінці 1932 року за плечима Кембелла була серія перемог у престижних гран-прі, шість рекордів швидкості на суші і титул лицаря, яким його нагородив король Георг V. Він всього досяг. Йому не потрібно було нічого доводити навколишнім. Він був найшвидшим гонщиком на землі. Але він не зупинився на досягнутому. Кемпбелл жадав переступити новий рубіж - 300 миль / год.

Він був упевнений, єдиний двигун, який допоможе «Синій птиці» ( «Blue Bird») досягти цієї мети, - авіаційний мотор Rolls-Royce R об'ємом 36,5 л і вражаючою потужністю 2 300 л.с.

22 лютого 1933 року за кермом боліда «Синій птах», обладнаного двигуном Rolls-Royce, сер Кемпбелл підняв абсолютний рекорд швидкості до 272 миль на годину (438 км / ч). А всього через місяць Кемпбелл отримав свій довгоочікуваний Phantom II Continental c реєстраційним номером «AGO I».

Phantom у кузові Continental був представлений у 1930 році і був більш спортивною версією Phantom II, який дебютував за рік до цього. Завдяки покращеній підвісці і балансу Phantom розвивав 95 миль / год (153 км / ч) - вельми скромну швидкість за мірками Кемпбелла, але без сумніву досить вражаючу для автомобіля вагою майже дві з половиною тонни. Журнал «Motor» зазначив, що Phantom II Continental - це «потужний, слухняний, дивно легкий в управлінні, породистий автомобіль, він веде себе на дорозі так, що це важко передати, не проявляючи надмірної похвали».

Хоча кузов автомобіля був виконаний ательє Barker у стандартній конфігурації, Кемпбелл замовив деякі персоналізовані елементи. Серед них - вогнегасник, вихлопна труба на дев'ять дюймів (24 см) довше стандартної конфігурації (можливо, щоб наблизитися до реву «Синього птаха»), звуковий сигнал Bosch і сирена. Король швидкості явно хотів був поміченим. Навіть на дорогах загального користування Кемпбелл не відмовляв собі у швидкій їзді.

Що ж стосується кольору - Кемпбелл вибрав світло-блакитний відтінок кузова, який контрастував з темно-синьою шкірою салону і чорним дахом. Перламутрове сяйво досягалося за рахунок додавання рибних лусочок в фарбу. Судячи з усього, Кемпбелл залишився задоволений, так як склав рекламну брошуру для Phantom II під назвою «Кращий Rolls-Royce з коли-небудь випущених».

Bonhams

Історії аукціонного дому Bonhams і марки Rolls-Royce були довгий час переплетені, адже багато історичних та сучасних розкішних моделей було продано саме в його стінах. Так, Bonhams встановив рекорд за всю історію марки, продавши у 2012 році Silver Ghost "Коргі» 1912 року за £ 4 705 000.

Silver Ghost випускався до 1925 року, а на зміну йому прийшов легендарний Phantom. У грудні 2016 аукціонний будинок Bonhams продав один з найзнаменитіших Phantom в історії - Rolls-Royce Phantom I 1926 випуску, відомий як «The Phantom of Love» ( «Фантом любові»). Ця модель пішла з молотка на Бонд-стріт за £ 561 500. The Phantom of Love був виготовлений на замовлення Кларенса Уоррена Гаске в якості подарунка для його дружини Мод, спадкоємиці статку Вулворта. Інтер'єр потрібно було виконати у французькому стилі, а по розкоші обробки автомобіль повинен був перевершувати всі попередні Rolls-Royce. Гаск виразно отримав те, що хотів: розписна стеля, гобелен для задніх сидінь, відполірована деревина сатинового дерева, шафка для напоїв, годинник з позолоченої бронзи і герб, зображений на дверях - все це більше нагадувало оздоблення тронного залу Версальського палацу, ніж салон автомобіля. Без сумнівів, це один з найвидатніших прикладів тонкого майстерності і мистецтва, що втілює традиційні для марки Rolls-Royce елегантність і смак.

Джеймс Найт (James Knight), керівник міжнародного автомобільного відділення аукціонного дому Bonhams, зазначив: «Ми раді стати майданчиком для вшанування Rolls-Royce Phantom, у Bonhams тривала історія відносин з маркою Rolls-Royce. Аукціонний будинок Bonhams продав одні з найбільш вражаючих Rolls-Royce, включаючи Phantom of Love, який пішов з молотка в Лондоні раніше в цьому році, Phantom I Марлен Дітріх і Phantom I Transformal Phaeton Джека Леонарда Уорнера».

Виставка Rolls-Royce «The Great Eight Phantoms» («Вісім величних Phantom») пройде в галереї аукціонного будинку Bonhams на Нью Бонд-стріт у Лондоні з 29 липня по 02 серпня.