ROLLS-ROYCE ПОКАЖЕ PHANTOM III ФЕЛЬДМАРШАЛА МОНТГОМЕРІ У ЛОНДОНІ



Наприкінці липня у Мейфері (Лондон) Rolls-Royce відкриє виставку «The Great Eight Phantoms» («Вісім великих Phantom»), у рамках якої представить найбільш знакові автомобілі Phantom, випущені за останні 92 роки. Виставка приурочена до дебюту восьмого покоління самого легендарного люксового автомобіля у світі. Напередодні відкриття виставки Rolls-Royce продовжує розповідати про примірники, які відправляться у Лондон, та їх історії. Другим експонатом стане Rolls-Royce Phantom III британського фельдмаршала Бернарда Лоу Монтгомері, 1-го віконта Монтгомері Аламейнского.

Трійка Монті

За свій аскетичний спосіб життя фельдмаршал Бернард Лоу Монтгомері, 1-й віконт Монтгомері Аламейнского, був прозваний «спартанським генералом». Але все ж була сфера життя, від якої він вимагав тільки кращого - особистий транспорт. Його вибором були автомобілі Rolls-Royce.

Під час другої світової війни фельдмаршал використовував три Rolls-Royce - два Phantom III покоління і один Silver Wraith.

Перший Phantom - модель 1936 року, кузов якого був виготовлений ательє Freestone & Webb. Автомобіль був зібраний на замовлення глави компанії English Talbot Motor Company Фредеріка Уілкок (Frederick Wilcock), а після реквізований Військовим міністерством Великобританії. Монтгомері використовував цей Phantom в якості особистого транспорту під час підготовки до висадки у Нормандії, а також для логістики високопоставлених гостей - Вінстона Черчілля, Генерала Ейзенхауера і короля Георга VI - на планові засідання у Гемпширі з питання Нормандської операції.

Уілкок не дозволив вивозити Phantom III за межі Великобританії, щоб уникнути пошкоджень, тому у Франції після відкриття другого фронту Монгтгомері пересувався на Silver Wraith. Для Монтгомері, який знав яку силу і владу має публічний образ, Rolls-Royce був символом сталості, єдності і надійності - саме з цими якостями він прагнув асоціюватися.

На виставці у Лондоні Rolls-Royce покаже улюблений автомобіль Монтгомері - Phantom III, відомий як «Phantom Батлера». Цей автомобіль був виготовлений на замовлення Алана Семюеля Батлера, голови авіаційної компанії De Havilland Aircraft Company, а кузов був виконаний ательє HJ Mulliner. Його сама знакова особливість - скошене вперед лобове скло, ця форма дозволяла підвищити аеродинамічну ефективність на 15%, у порівнянні зі стандартною конфігурацією. Вузька задня частина підкреслювала його обтічну форму. Автомобіль передбачав набір запасних шин.

Phantom III був офіційним автомобілем Монтгомері протягом багатьох років. Саме на цьому автомобілі фельдмаршал відвідував знакову резиденцію на Даунінг-стріт 10, Військове міністерство на Уайтхолл і заміську резиденцію прем'єр-міністра у маєток Чекерс, вирушав на військові наради у графстві Хартфордшир і на засідання Об'єднаних сил НАТО в Європі у Роканкур (Франція).

Фельдмаршал Монтгомері їздив на своєму Phantom III, «Phantom Батлера», аж до 1962 року. До цього часу в його салоні встигли покататися прем'єр-міністри Канади, Австралії та Нової Зеландії, а Монтгомері відвідав безліч подій, які увійшли в історію.

Нещодавно команда Rolls-Royce провела реставрацію «Phantom Батлера». Виставка «The Great Eight Phantoms» стане унікальною можливістю побачити цей знаковий історичний автомобіль. Далі Phantom III відправиться в США на виставку Pebble Beach Concours d'Elegance, після якої знову повернеться у приватну колекцію.

Виставка «The Great Eight Phantoms» пройде у Мейфері (Лондон) в кінці липня цього року.