ROLLS-ROYCE ЗБЕРЕ НАЙВИДАТНІШІ ІСТОРИЧНІ PHANTOM У ЛОНДОНІ



В кінці липня у Мейфері (Лондон) в рамках виставки «The Great Eight Phantoms» («Вісім величних Phantom») Rolls-Royce представить найбільш знакові автомобілі Phantom, випущені за останні 92 роки. Виставка приурочена до дебюту наступного покоління самого легендарного люксового автомобіля у світі. Протягом наступних восьми тижнів Rolls-Royce оголосить, які саме моделі відправляться у Лондон, щоб розповісти про свою історію і події, свідками яких вони стали. Першим автомобілем стане Phantom I легендарного артиста Фреда Астера.

З моменту дебюту в 1925 році кожне покоління Phantom було свідком найбільш знаменних моментів, від підписання міжнародних угод до подій, які визначили сьогоднішню картину світу.

Протягом останніх 92 років Phantom вибирали найвпливовіші люди свого часу. Phantom став свідком нагородження групи The Beatles орденом Британської імперії у Букінгемському палаці, зустрічей фельдмаршала Монтгомері, Черчілля і Ейзенхауера, а також перемог численних зірок на премії «Оскар».

Phantom - модель з найбагатшою історією в автомобільному світі. За час свого існування Phantom був незмінним атрибутом лідерів всіх поколінь, від глав держав до генералів, від представників королівських родин до рок-зірок, від ікон телеекранів до титанів індустрії.

Rolls-Royce відзначить історію і спадщину цієї культової моделі в рамках виставки «The Great Eight Phantoms», яка стартує 27 липня цього року.

Легендарні екземпляри Phantom, якими володіли великі світу цього, зберуться разом у Лондоні, світовій столиці розкоші, щоб привітати восьме покоління «кращого автомобіля у світі» - новий Rolls-Royce Phantom.

Протягом наступних восьми тижнів Rolls-Royce розкриє, які саме автомобілі марки відправляться на виставку до Лондона, що відкриває нову главу у безпрецедентній історії компанії.

Перший з них - легендарний Phantom I Фреда Астера, наданий Автомобільним музеєм Петерсена у Лос-Анжелесі.

Rolls-Royce Phantom - Кращий автомобіль в світі

Rolls-Royce почала виробництво Phantom першого покоління у 1925 році. Розробки велися в секреті, а проект носив кодову назву «Східний броньований автомобіль». Завдяки цьому формувалося враження, що Rolls-Royce готується до виробництва військових автомобілів, аналогічних тим, що використовувалися під час Першої світової війни. На заводі розкладалися броньові листи, щоб ввести в оману цікавих конкурентів, які прагнули дізнатися секрети створення «кращого автомобіля у світі».

Phantom I був зустрінутий оглушливим успіхом. Новий шестициліндровий двигун об'ємом 7,668 л. робив автомобіль воістину унікальним. Коли компанія General Motors відкрила тестовий полігон у Мічигані, виявилося, що жоден сучасний автомобіль не міг подолати навіть два кола на 4-мильному треку з повністю відкритим дроселем, не пошкодивши клінвалу. Виняток - Phantom I, здатний блискуче подолати дистанцію на швидкості 80 м / год (129 км / год) без єдиної поломки.

Прагнення Генрі Ройса «брати найкраще, що існує, і робити це ще краще» призвело до створення Phantom II у 1929 році. Флагман другого покоління був обладнаний новими шасі, які дозволили поліпшити керованість, а також з вдосконаленим двигуном.

Phantom III став останнім проектом Генрі Ройса. Він помер у 1933 у віці 70 років, через 12 місяців після початку розробки нового покоління. Phantom III був представлений через два роки. Модель була обладнана потужним 12-циліндровим двигуном, на той момент не мала аналогів. Автомобіль вироблявся з 1936 року до початку Другої світової війни. Останнє шасі було зібрано у 1941 році, проте через війну кузов до нього був побудований тільки у 1947-му.

У 1950-му дебютував Phantom IV. Спочатку цей автомобіль був розроблений за спеціальним замовленням Принца Філіпа, герцога Единбурзького, і Принцеси Єлизавети II в єдиному екземплярі. Однак згодом з усього світу надійшли замовлення на ще 17 автомобілів для королівських сімей і глав держав. Обладнаний восьмициліндровим двигуном Phantom IV чудово себе проявляв на низьких швидкостях, що дуже важливо для церемоніальних автомобілів, що беруть участь в парадах. Капот автомобілів вінчала Уклінна статуетка «Дух екстазу».

Phantom V проводився в період з 1959 по 1968 рік. Всього було випущено 516 автомобілів цього покоління, включаючи колекційні екземпляри для королеви-матері Єлизавети, правителя Гонконгу, короля Норвегії Улофа V і Джона Леннона.

Phantom VI (1968-90) зміцнив зв'язок з королівською спадщиною. Яскравий приклад - «Срібний ювілей», піднесений королеві Єлизаветі II у 1977 від імені британської автомобільної індустрії на честь 25-річчя вступу на трон. Пізніше автомобіль використовувався на весіллі герцога і герцогині Кембриджських.

У 2003 році світ побачив Phantom VII, котрий поклав початок стрімкого відродження марки на своїй новій батьківщині у Гудвуді, Західний Суссекс. Сучасний і в той же час непідвладний часу Phantom VII проводився на абсолютно новому заводі у Гудвуді. Потужний двигун V12 об'ємом 6,75 л. здатний розганяти автомобіль до 100 км / год за 5,9 секунди, пропонуючи найвибагливішим цінителям розкоші безкомпромісний комфорт. Парасольки з тефлоновим покриттям і центральні вставки у диски з логотипом RR, що залишаються нерухомими при ході автомобіля, стали справжньою родзинкою, переконавши публіку, що марка знаходиться у надійних руках. У кінці 2016 року, через тринадцять років, виробництво Phantom VII було припинено. Виставка Rolls -Royce «The Great Eight Phantoms» вперше збере в одному місці ці колекційні екземпляри. Кожен Rolls-Royce Phantom унікальний, але завдяки своїй історії ці вісім автомобілів воістину виняткові. Ці флагмани перевозили одних з найвидатніших особистостей, виступаючи безмовними свідками формування світової історії. Можна сміливо стверджувати, що такий шанс випадає лише раз у житті. Виставка пройде у Мейфер, Лондон, в кінці липня.